De Stichting . Actueel . Films, Publicaties . Aanvullende websites
> Willeke van Ammelrooy
.
.

Willeke van Ammelrooy is lid van het Comité van Aanbeveling. Zij spreekt zich al jaren lang uit over het belang van de verfilming van het onderwerp moeders en kinderen in de Japanse kampen.

Waarom juist Willeke? Zij werd in mei 2003 door Connie Suverkropp, Henriette van Raalte-Geel, en Derk HilleRisLambers benaderd voor advies over de mogelijkheid om het verhaal van de Japanse kampen voor een groot publiek bereikbaar te maken.

De aanleiding om haar te vragen was gelegen in Willeke's publieke uitingen over de schaarste aan films en andere indringende producties over het onderwerp Japanse kampen in Nederlands-Indi√ę. Willeke's belangstelling werd gewekt toen Tapestry Film in Canada haar benaderde voor de rol van Suseke in de film ‚ÄėSmall Mercies‚Äô. Dit filmbedrijf en de Nederlands-Canadese schrijver van het boek, Ernest Hillen, hadden Willeke in de film Antonia‚Äôs Line zien spelen op het Toronto Filmfestival 1995, waar de film de publieksprijs had gewonnen (en een jaar later in Hollywood een Oscar).

Willeke las zich in via de vijftien kampboeken die zij aanschafte, en heeft zich aldus ingeleefd in een haar tot dan toe onbekende wereld, één die haar inmiddels zeer ter harte gaat.